Nu hoppas vi på valpar!

Kennel Fjellflokken i Norge har återigen valt att använda Hermész i sin avel. Den här gången är det Sorschies Szép Jólean, kallad Jolly, som är den blivande mamman och som spenderade nyårshelgen tillsammans med Hermész. Jolly är fri från höft- och armbågsdysplasi, hon är fri från genen som ger PRA hos kuvasz och hon är även ögonlyst utan anmärkning. Därtill är hon svensk utställningschampion. Valparna väntas i mars 2016 och bör således vara redo att flytta till nya familjer i maj 2016.

Hermész och Jolly. Foto: Kicki Svalin.

Hermész och Jolly. Foto: Kicki Svalin.

Hermész är sedan tidigare pappa till Czarusos D-kull (2014) och Fjellflokkens C-kull (2015). Den senare föddes 28 november 2015 och resulterade i fyra hanar samt fyra tikar. Dessa valpar är leveransklara i slutet av januari 2016.

Posted on January 13, 2016 and filed under Våra hundar, Valpar.