Rykte om Python

Nyligen fick vi höra ett väldigt otäckt rykte om Python (Ecarpadi Égi Etyd). Python, som ju är uppfödd av oss, kom att bo med oss under en tid efter att vi fick tillbaka honom från hans fodervärdar. När Silvana skadade axeln 2014 flyttade Python, tillsammans med Tassa, till ett vaktbolag i södra Sverige.

Python som liten.

Python som liten.

Ryktet som spreds sade att Python hade hoppat över ett staket, jagat en cyklist och sedan rivit upp buken när han försökte ta sig tillbaka över staketet varvid han avled. Den stackars cyklisten måste ha varit livrädd, tänkte vi, och vilket fruktansvärt sätt för hunden att dö på! Var ryktet sant? Dog han direkt eller drog det ut på tiden? Plågades han? Avled han till följd av sina skador eller behövde han avlivas?

Python.

Python.

Vi fick ingen ro så vi valde att kontakta vaktbolaget för att förhöra oss om huruvida ryktet stämde eller om Python mådde bra. Vaktbolagets svar var att de aldrig hade hört talas om en sådan ryslig historia och att Python mådde hur bra som helst. Dessutom var de snabba med att skicka nytagna bilder på Python för att försäkra oss om att hunden levde. Allt tycktes stämma och vi drog en lättnadens suck.

Python, februari 2016. Foto: LM's Vakthundar.

Python, februari 2016. Foto: LM's Vakthundar.

Till vår glädje nämnde vaktbolaget att han har blivit en bra vakthund som är lojal och fin mot de som jobbar med honom. Nu undrar vi bara hur ett sådant här hemskt rykte kunde få fäste?

Python, februari 2016. Foto: LM's Vakthunda r.

Python, februari 2016. Foto: LM's Vakthundar.

Posted on February 20, 2016 and filed under E-kullen.