Dockas senaste eskapader

Så har Docka varit ute och farit igen. 8 maj var det dags för hennes första officiella utställning vilken gick av stapeln i Lidköping. Utställningen, som var internationell, arrangerades av Skaraborgs Kennelklubb och drog till sig drygt 1200 hundar. 

Docka tävlade i juniorklass och resultatet blev excellent vilket renderade henne en första poäng i tävlingen om Årets Kuvasz. Konkurrensen var hård med hela 12 kuvasz anmälda där Czaruso Cold Blow Jules klev ut som segrare. Kennel Czaruso hade även framgångar med en avelsgrupp där de knep en placering i BIS. Grattis till er alla!

Docka i väntan BIS på Hultsfreds BK.

15 maj höll sig Docka hemma i Småland när hon åkte på inofficiell hundutställning i Hultsfred. Utställning arrangerades av Hultsfreds BK och kuvasz dömdes av den erkänt skickliga kuvaszdomaren Boo Lundström. Resultatet blev BIR och BIG. I BIS:et, som dömdes gemensamt av Boo Lundström och Tina Permo, förblev Docka oplacerad.
 
På båda utställningarna har Docka fått mycket god kritik för sitt utseende men också påpekande om valpiga och slarviga rörelser. Övning ger dock färdighet så på lördag 21 maj blir det en tur ner till Hässleholm där Nordskånska Kennelklubben arrangerar internationell utställning. Domare är Annika Ultveit-Moe.

Posted on May 18, 2016 and filed under Våra hundar.