Docka tar CERT

Knappt ett år gammal tog Docka idag sitt första cert. Det skedde på Nordskånska Kennelklubbens utställning i Hässleholm där Annika Ultveit-Moe dömde de två kuvasz som deltog. Dockas medtävlare var Kronos (Czaruso Dvalin) som ju är en son till vår Hermész. Kronos hade åkt långt för att försöka knipa sitt sista cert och därmed bli champion men fick tyvärr nöja sig med ett excellent idag. Det innebar emellertid att Docka blev BIR.

I väntan på finalen (där Docka förövrigt blev oplacerad) åkte Docka med matte Silvana och umgicks lite med den skånska halvan av kenneln, varvid vi passade på att ta lite fina bilder.

Silvana & Docka

Silvana & Docka

Silvana & Docka

Silvana & Docka

Härnäst väntar Kuvaszspecialen i Hökensås 28 maj. Där dömer Anca Giura från Rumänien.

Posted on May 21, 2016 and filed under Våra hundar.